Καβάλα, μία πόλη που πρέπει να επισκεφτείς!

Όλοι οι λάτρεις των ταξιδιών, πρέπει να επισκεφτούν την Καβάλα και τις περιοχές του νομού. Η διασκέδαση, τα αξιοθέατα και η φύση είναι μοναδικά!

Η Καβάλα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια περιοχή με υπέροχα ορεινά τοπία και καταγάλανες θάλασσες. Το δεύτερο μεγάλο λιμάνι της βόρειας Ελλάδας συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, έχει εμπνεύσει καλλιτέχνες και έχει κερδίσει χιλιάδες επισκέπτες.

Επιβλητικά μνημεία και νεοκλασικά αριστουργήματα συνυπάρχουν και μαρτυρούν την ιστορία της πόλης μέσα στους σύγχρονους ρυθμούς της.

Παλαιά Πόλη Καβάλας

Η Παλαιά Πόλη, η Μεσαιωνική Ακρόπολη, το Παράλιο Τείχος, το Ιμαρέτ, το Υδραγωγείο με τις γνωστές ‘’Καμάρες’’, το Μουσείο Καπνού και οι εκκλησίες της, δίνουν την εντύπωση πως ο χρόνος έχει σταματήσει και μαρτυρούν γεγονότα του παρελθόντος που έχουν χαρακτηρίσει την πόλη.

Φίλιπποι Καβάλας

Οι Φίλιπποι 15χλμ από την πόλη της Καβάλας, είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος με τα Τείχη και την Ακρόπολη, το αρχαίο Θέτρο, την Αγορά, την Παλαίστρα, τη φυλακή του Αποστόλου Παύλου, τις Βασιλικές Α,Β,Γκαι το Οκτάγωνο. Κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται το φεστιβάλ Φιλίππων που περιλαμβάνει πολλές μουσικές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Χρυσούπολη Καβάλας

Η Χρυσούπολη που απλώνεται κοντά στον ποταμό Νέστο και έχει το δάσος των στενών του ποταμού Νέστου, μια περιοχή με φυσικό κάλλος, προστατευόμενη, με ιδιαίτερα πλούσια χλωρίδα και πανίδα.
Η Ελευθερούπολη με κτίσματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παγγαίου.

Φυσικά αν επισκεφτείτε την Καβάλα, μπορείτε να βρείτε ό,τι ψάχνετε στο In My City Καβάλας, από το που θα ψωνίσετε μέχρι και το που θα φάτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *